Прощъпулник – една уникална погача

Дойде момента за Прощъпулник? А какво е най-важното за него? Предмети, към които малкият малчуган да протегне ръка и разбира се, Погачата. Но нека да направим по-интересна погачата, така че да си личи повода 🙂 Ако не ви се занимава с погача или не знаете как се прави или пък не искате да рискувате, тогава вземете една готова от магазина и си направете украса!

5. Готова

 

 

Е какво по-подходящо за украса на Погача за Прощъпулник от едни малки крачета ?!?!

 

А ето как се правят те:

 

Първо трябва да забъркате тестото! Трябват ви вода и брашно (и нищо друго), като  целта е да бъде по твърдо тестото, за да може по лесно да се правят нужните фигурки.

 

Малко цвят прави нещата по-живи и истински, за това може да се сложат и оцветители по желание.

 

След това на бял лист хартия се нарисуват малките крачета, така че да си има ляво и дясно, а после се налагат върху разточеното тесто. Изрязват се нож. Нареждат се в тавичка и всичко се пече за няколко минутки 🙂

 

1.Тестото

 

 

 

И да не забравите пръстите на крачетата! За тях се правят малки топченца, в които се забива по половин клечка за зъби и така се пекат, след това по лесно се забиват в погачата. Ами това е за крачетата 🙂

 

До тук добре, а розичките?

 

Такааааа розичките 🙂 За направата на самите листенца на розичките се откъсват малки топченца от тестото и с една чаша за по лесно се разточват на тънко.  Така листо по листо, след което се увиват на фунийка и се подреждат докато стане розичка богата с листенца.

2. листенцата

 

 

 

 

Зелените листа на розата също се изрязват и след това с ножа се нарязват малко, за да заприлича на истинско листо.

 

 

 

3. Листата

 

 

 

 

Розите се пекат докато леко тръгнат да се стягат, тогава се изваждат за да се набучат на клечка за зъби и след това се доизпичат!

 

Като станат готови върху една по голяма гъба се нареждат всичките благодарение на забитите предварително клечки за зъби и по желание се оцветяват с лак и декорират по желание:)

 

Ако се мажат с лак консумацията е забранена!

 

4.Залачени на гъба

Тадам!

 

Ръководител в направата  на украсата за погача беше Десислава Анкова!

 

Благодарим ти Деси, очакваме още вкусни красоти 🙂

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s