Дневник на Мъфина

Що е то дневник на мъфина? Ами ето го:

DSCI0173

Това е специален подарък за един специален приятел! Но от къде ми хрумна да направя и подаря точно пък Дневник на Мъфина? Идеята разбира се, е почерпена от желанието на въпросния приятел да прави мъфини. Беше се Мъфинизирала тотално! Около половин година (ако не и повече, никой не помни точно кога започна сагата с мъфините) главната героиня се канеше да си купи формички за мъфини, следеше разни рецепти за мъфини по разни блогове и сайтове за рецепти и споделяше с мен за тях. Формички за мъфини така и не си купи, но неусетно дойде рожденият й ден и аз реших да сложа край на мъфиновата история като й купих едни формички във формата на звездички (с пожеланието да прави мъфини и да не забрави да ме почерпи). 

Но мъфиновата история не спира до тук! Реших, че липсва още нещо, само формички за мъфини не са достатъчни! Ами разбира се, трябва да има място, където да записва различни рецепти и да отбелязва коя от тях е направила. Веднага се спретнах да правя дневника. И ето как стана стъпка по стъпка:

1. Първо са кориците. Имах подходящ картон с точните картинки като добавих заглавие и няколко лепенки и надписи на гърба.

DSCI0182

2. На гърба на корицата ще видите няколко картинки с надписи: „simple beauty“ (простичка красота), „Just a little help“ (малко помощ), „Best friend“ (най-добър приятел), „…go on a walk“ (…една разходка).

Това са няколко простички неща, от които човек се нуждае понякога. Когато живота ви е попаднал в някой тъмен, мрачен момент огледайте се и потърсете нещо красиво, което да ви покаже, че около вас има и красиви неща, трябва сами да ги търсим и намираме, а всичко лошо е просто момент от живота ви, който ще отмине. Понякога имаме нужда и  от малко помощ, която може да бъде добра дума, морална подкрепа или нещо друго от наш приятел. Нали за това са приятелите?! И все пак, ако не можете да се отърсите от тъмния облак около главата ви, вземете си якето и излезте навън. Светът навън е шарен, пълен с различни хора, които имат различни емоции, различно мнение, всеки възприема света по различен начин, говори по различен начин и всичко е толкова различно… В цялата картинка вие избирате къде да се наредите, какъв цвят да бъдете – вечно сив или розов или син, зелен, червен, лилав….

3. След като корицата е готова и общото послание също следва пълнежа: страниците

DSCI0174

DSCI0178

Лепенката на Пандата случайно беше попаднала в мен и понеже обожавам този филм и тази непохватна в началото панда, която откривайки своята сила става конфу майстор реших да я сложа с това, което тя самата символизира 🙂

DSCI0175

 

DSCI0176

Всичко се постига с упоритост и постоянство! И винаги идва момента, в който се чувстваме точно на място!

               

И при една от последните страници  съм използвала едно познато на всички лого и девиз „Просто го направи“. В нашата българска културо-психология съществува основната характеристика да философстваме много, да даваме акъл, но не и да действаме. За това ви казвам на всички:

DSCI0183                                                                 

Надявам се мила приятелко, че съм стоплила душата ти! И се надявам да напълниш този дневник с прекрасни рецепти за мъфини и да ги опитам разбира се 😉

2 thoughts on “Дневник на Мъфина

Вашият коментар